Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Register now to learn Fabric in free live sessions led by the best Microsoft experts. From Apr 16 to May 9, in English and Spanish.

Reply
PSV2934
Advocate I
Advocate I

New Card Reference Label Detail Label Bug

Hi Everyone,

Issue:
I have been using the new card visual in one of my reports. Last week the detail labels started displaying blank in the service while in the desktop they kept functioning correctly.

How to reproduce the bug:
Create a new card>add a reference label>add a detail label to the reference label>publish to the service. Below I have included a screenshot of what I see in the desktop vs the service.

Desktop (everything works as expected):

PSV2934_0-1707303979723.png


Service (Bugged):

PSV2934_1-1707304067839.png


As seen the detail label displays blank in the service but shows the correct value in the desktop app. If this is a known issue is there a current workaround?

Best Regards,
PSV

1 ACCEPTED SOLUTION
v-xiaoyan-msft
Community Support
Community Support

Hi @PSV2934 ,

 

We have reported this issue and submitted it to the product team.
They have been aware of the issue and the engineers will do their best to resolve it.

I will update here if there is any progress, so please be patient. 

 

Best regards.
Community Support Team_ Caitlyn

View solution in original post

12 REPLIES 12
v-xiaoyan-msft
Community Support
Community Support

Hi @PSV2934 ,

 

We have reported this issue and submitted it to the product team.
They have been aware of the issue and the engineers will do their best to resolve it.

I will update here if there is any progress, so please be patient. 

 

Best regards.
Community Support Team_ Caitlyn

spinachrice
Frequent Visitor

Same issue here, however when deleted the reference label on service, and then add in the reference label again, it worked (but it has to be a different field - when I add in the original one it broke the visual)

 

There are so many issues with the new card visual.

SKattan
New Member

Same issue here

Tsanka
Kudo Collector
Kudo Collector

Same issue for me. The bug is available in Chrome and Edge. The reference labels are seen fine in Firefox.

Perhaps this is a javascript issue? Chrome and edge both use the V8 engine whereas firefox uses the spidermonkey engine. Will try some more browsers which use and don't use the V8 engine to see if this is the root cause.

Same issue even using Firefox v122.0

 

Yep doesn't seem to be based on the javascript engine its using, theres a lot of issues with the new card that microsoft has addressed. Hopefully they either address this directly as its own issue or fix it under the umbrella of issues with the new card.

PF_Tingall
New Member

Same issue for me. Was working fine through yesterday but issue was noticed this morning (2/8/24)

AziziAziz_11
New Member

Same issue here. When will Microsoft fix this?

Same here. Waht happened? All my projects are issue. 

I think right now its best to use the new card without detail labels. I was using it to show MoM, QoQ, and YoY calculations. I'm currently only showing the difference in a reference label. Once the PowerBI team fix the issue then we can revert to including the detail labels, where you can show last month and this month in the detail.

FlavioMeneses
Advocate II
Advocate II

I'm facing the same issue.

Helpful resources

Announcements
Microsoft Fabric Learn Together

Microsoft Fabric Learn Together

Covering the world! 9:00-10:30 AM Sydney, 4:00-5:30 PM CET (Paris/Berlin), 7:00-8:30 PM Mexico City

PBI_APRIL_CAROUSEL1

Power BI Monthly Update - April 2024

Check out the April 2024 Power BI update to learn about new features.

April Fabric Community Update

Fabric Community Update - April 2024

Find out what's new and trending in the Fabric Community.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors