Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Register now to learn Fabric in free live sessions led by the best Microsoft experts. From Apr 16 to May 9, in English and Spanish.

New card visual bug: Reference label detail not shown in service

As of yesterday the detail property of reference labels in the new card visuals are not shown in the service.
Other users are experienceing the same issue: Re: Issue with Reference Label under New Card Visu... - Microsoft Fabric Community

 

timalbers_0-1707470603294.png

 

Status: Delivered

Hi all,

 

This issue has been fixed, thanks for your patience!

 

Best regards.
Community Support Team_Caitlyn

Comments
v-xiaoyan-msft
Community Support
Status changed to: Accepted

Hi  @timalbers ,

 

We have reported this issue and submitted it to the product team.
They have been aware of the issue and the engineers will do their best to resolve it. I will update here if there is any progress, so please be patient. 

 

Best regards.
Community Support Team_ Caitlyn

Idrissshatila
Super User

Hello @v-xiaoyan-msft ,

 

I'm facing the same issue here, any updates ?

NapoSV
Regular Visitor

Hola, buenos dias a todos.

 

Tambien estoy presentando el mismo problema, ¿saben el tiempo estimado que tomaria solventar esta falla?

 

Muy agradecido por su respuesta y su tiempo.

v-xiaoyan-msft
Community Support
Status changed to: Delivered

Hi @timalbers ,

 

This issue will be fixed in the next release of Power BI. (Both Power Service and Desktop)
There is no clear ETA for Fix

 

Best Regards,
Community Support Team _ Caitlyn

RhinoceRoss
Frequent Visitor

Hello,
Thought i'd just put message in here so i know where to come back to to check progress.
this is also a big issue for me and my reporting requirements so just want to keep track of fix.

thankyou.
Ross 

jjkiernanNGDS
Frequent Visitor

There is a workaround for this. I mentioned it in another post. Use the 'Show Blanks as field' and use the same measure in there that is used in the data field. Not ideal, but It works while we wait on a fix. 

PeteWPG
Frequent Visitor

It says this is delivered but across all 7 of our reports we are now getting this error without changing anything.  Instead of just blanks, now the whole visual fails with this error:

PeteWPG_0-1708310416056.png

 

timalbers
Advocate V

I have the same issue like @PeteWPG in Desktop.

Also when setting up the visual from scratch, every time I want to add a custom color rule of the detail, it throws out the same error: Repeated indices found in GroupBy or Projections.

 

Update - I have created this issue: New card visual: Ongoing issues (Repeated indices ... - Microsoft Fabric Community

Idrissshatila
Super User

Hello v-xiaoyan-msft,

 

was it (New card visual bug: Reference label detail not shown in service) fixed in the latest feb relaese ? 

mscabrera
Helper I

@v-xiaoyan-msft 

@timalbers 

@PeteWPG 

Hi everyone, I'm having an issue but don't know if it can be related to this thread. I'm using the semantic model from another report and built my own KPIs in the new card visual. Everything works accordingly in the desktop, but once published in the service shows an error message saying: couldn't load the data for this visual, and I think it has to be something related to be using the measures/data from a semantic model, because I also have metrics in the new card visual, but with import data. 
Anyone having same issue?

is there a way solve it?