Microsoft Fabric Community Conference 2025, March 31 - April 2, Las Vegas, Nevada. Use code MSCUST for a $150 discount.
Register nowThe Power BI DataViz World Championships are on! With four chances to enter, you could win a spot in the LIVE Grand Finale in Las Vegas. Show off your skills.
Using Report Builder, I created a dataset that contains a date parameter. I need to add an order by to the DAX Query but am unsure of the correct syntax. Example is below. I need to order by 'Task'[ActivityDate] DESC
DEFINE VAR vFromTaskActivityDateHierarchy1 = IF(PATHLENGTH(@FromTaskActivityDateHierarchy) = 1, IF(@FromTaskActivityDateHierarchy <> "", @FromTaskActivityDateHierarchy, BLANK()), IF(PATHITEM(@FromTaskActivityDateHierarchy, 2) <> "", PATHITEM(@FromTaskActivityDateHierarchy, 2), BLANK()))
VAR vFromTaskActivityDateHierarchy1ALL = PATHLENGTH(@FromTaskActivityDateHierarchy) > 1 && PATHITEM(@FromTaskActivityDateHierarchy, 1, 1) < 1
VAR vToTaskActivityDateHierarchy1 = IF(PATHLENGTH(@ToTaskActivityDateHierarchy) = 1, IF(@ToTaskActivityDateHierarchy <> "", @ToTaskActivityDateHierarchy, BLANK()), IF(PATHITEM(@ToTaskActivityDateHierarchy, 2) <> "", PATHITEM(@ToTaskActivityDateHierarchy, 2), BLANK()))
VAR vToTaskActivityDateHierarchy1ALL = PATHLENGTH(@ToTaskActivityDateHierarchy) > 1 && PATHITEM(@ToTaskActivityDateHierarchy, 1, 1) < 1
EVALUATE SUMMARIZECOLUMNS('Task'[WhatId], 'Task'[Status], 'Task'[Description], 'Task'[ActivityDate], FILTER(VALUES('Task'[ActivityDate]), (vFromTaskActivityDateHierarchy1ALL || 'Task'[ActivityDate] >= DATEVALUE(vFromTaskActivityDateHierarchy1) + TIMEVALUE(vFromTaskActivityDateHierarchy1)) && (vToTaskActivityDateHierarchy1ALL || 'Task'[ActivityDate] <= DATEVALUE(vToTaskActivityDateHierarchy1) + TIMEVALUE(vToTaskActivityDateHierarchy1))))
Any assistance is appreciated.
Hi @M_K_T ,
Have you solved the current problem?
Best Regards,
Xianda Tang
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Hi @M_K_T ,
To do this. you can use the clause ORDER BYORDER BY in a DAX query. which allows you to specify the columns to be sorted and the direction of the sort
EVALUATE
SUMMARIZECOLUMNS(
'Task'[WhatId],
'Task'[Status],
'Task'[Description],
'Task'[ActivityDate],
FILTER(
VALUES('Task'[ActivityDate]),
(vFromTaskActivityDateHierarchy1ALL || 'Task'[ActivityDate] >= DATEVALUE(vFromTaskActivityDateHierarchy1) + TIMEVALUE(vFromTaskActivityDateHierarchy1)) &&
(vToTaskActivityDateHierarchy1ALL || 'Task'[ActivityDate] <= DATEVALUE(vToTaskActivityDateHierarchy1) + TIMEVALUE(vToTaskActivityDateHierarchy1))
)
)
ORDER BY 'Task'[ActivityDate] DESC
Best Regards,
Xianda Tang
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.