Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Find everything you need to get certified on Fabric—skills challenges, live sessions, exam prep, role guidance, and more. Get started

Reply
itsmebvk
Continued Contributor
Continued Contributor

Power BI slicer Values Issue ?


Hi Experts,

 

I am facing starange issue in my report. I created a Dataset

and published it PBI service and used it as source for other reports.

 

When I select certain yearmonth (202112) values in both Date and Locations slicer values are showing as shown below.

 

DD72BCBB-7D36-47E4-9DE1-946C4A5E74FD.png

 

but when I select different yearmonth (202111 ) values in Location slicers are not showing as highlighted below. I have data for this yearmonth(202111) in fact table, when I add this to list values are showing but its not should in slicers.

2D847FDD-B368-406B-8486-E6826611E305.png

I have join path as below, Store Dim joined on Fact Store number and Date Dim Joined with Fact on Date Dim. I am able to see data when I add to list but in slicers its not showing. 

EC1E0B5E-36C6-47B0-B0B1-4757422CE8B6.png

 

i dont want to use bidirectional filter because of query performance. Is there anything I am missing or anything Can I do to fix this issue?  Please suggest. 

Thank you.

 

3 REPLIES 3
amitchandak
Super User
Super User

@itsmebvk , seem like you have saved the slicer with some selected location. if for month year those values are applicable then you are seeing them else you are not.

 

If this does not help
Can you share sample data and sample output in table format? Or a sample pbix after removing sensitive data.

itsmebvk
Continued Contributor
Continued Contributor

@amitchandak  Thanks for your reply.

 

As I mentioned before we have data for those periods.For example when select 202112 or 202201 or 202202 slicer values ahoing, but when I select 202111 location is not showing values. But When you add it to table its showing data for 202111 as well. Sorry I am unable yo share it as it was live connection.

itsmebvk
Continued Contributor
Continued Contributor

Apologies for late reply. I have identified the issue. The issue causing because of one fact table where it has bidirectional relationship. I connected Dataset through SSMS and checked partitions and realized partitions were not processed properly. I had to do a work around to disable bidirectional and then proceeded partitions. It started working as expected.

 

Thanks again, as usual your inputs always helpful. It gives some light.

Helpful resources

Announcements
July 2024 Power BI Update

Power BI Monthly Update - July 2024

Check out the July 2024 Power BI update to learn about new features.

PBI_Carousel_NL_June

Fabric Community Update - June 2024

Get the latest Fabric updates from Build 2024, key Skills Challenge voucher deadlines, top blogs, forum posts, and product ideas.

Top Solution Authors