Forum Discussion
Distinct Count of a Measure
Hi Fuzel ,
In your scenario, we cna use the OR() function to combine these three conditions like below:
Measure = CALCULATE(DISTINCTCOUNT(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[ITEM]),FILTER(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC,OR([filter1],[filter2],[filter3]))
Best Regards,
Teige
- Fuzel7 years agoFrequent Visitor
TeigeGao The solution you provided isn't giving a distinct count of the combined group of all parts.
Not sure what am I still doing wrong
Global_PartCount2 = CALCULATE(DISTINCTCOUNT(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[ITEM]),FILTER(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC,(CALCULATE(DISTINCTCOUNT(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[ITEM]),FILTER(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC,TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[AGE_CLAS]="NPI"),FILTER(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC,TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[SUBREGION]="US-NBD-LEGACY"),FILTER(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC,TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[CATEGORY] = "Net Intake - Purchases Receipts")))
||
(CALCULATE(DISTINCTCOUNT(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[ITEM]),FILTER(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC,TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[REGION]="APJ"),FILTER(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC,TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[PurAgeClassGrp]="NPI"),FILTER(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC,TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[CATEGORY] ="Net Intake - Non Service Transfer Receipts" || TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[CATEGORY] ="Net Intake - Non Service Transfer Receipts (India)" || TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[CATEGORY] ="Net Intake - Service Transfer Receipts" || TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[CATEGORY] ="Net Intake - Purchases Receipts (India)" || TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[CATEGORY] ="Net Intake - Purchases Receipts")))
||
(CALCULATE(DISTINCTCOUNT(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[ITEM]),FILTER(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC,TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[PurAgeClassGrp]="NPI"),FILTER(TBL_GFE_NETINTAKE_PTC,TBL_GFE_NETINTAKE_PTC[REGION]="EMEA")))))
For example, above measure, global_partcount2 count should be 1 and not 3 for part 036Y0 (2nd part in the list)