Forum Discussion

jcarlos's avatar
jcarlos
Helper I
4 years ago
Solved

Create a WBS Code using a PATH column

Hi there!

I got a parser from Primavera P6.

From PROJWBS table I have wbs_id (unique value), parent_wbs_id (tells me the hierarchy), and wbs_short_name (gives me a code name).

The hierarchy has 9 levels.

To define the hierarchy, I have created a Path column using:

Path = PATH (PROJWBS[wbs_id],PROJWBS[parent_wbs_id])

Now, I need to create the WBS Full Code, using:

1. Hierarchy

2. wbs_short_name

For example:

Perhaps it's an open question, but I don't know how to start.

In this link you can find the .pbix file

WBS  

Thanks a lot for your help.

• Hi jcarlos ,

Try the following code:

short name = 
    LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 1 )) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_2])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 2 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_3])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 3 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_4])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 4 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_5])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 5 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_6])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 6 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_7])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 7 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_8])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 8 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_9])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 9 ))) 

3 Replies

• Hi jcarlos ,

Try the following code:

short name = 
    LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 1 )) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_2])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 2 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_3])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 3 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_4])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 4 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_5])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 5 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_6])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 6 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_7])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 7 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_8])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 8 ))) &
    IF( NOT( ISBLANK(PROJWBS[Level_9])),"." &LOOKUPVALUE(PROJWBS[wbs_short_name],[wbs_id],PATHITEM ( PROJWBS[Path], 9 ))) 

• MFelix's avatar
        MFelix
        Super User

Hi jcarlos 

Thank you for your words, however sorry but you should select my answer and not yours  😄 so it can help others