cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
HamishSwyft
Frequent Visitor

Business Central load stuck on "Creating connection in model"

I am developing reporting based on our cloud deployed Business Central instance.

 

I attempted to load table data into my desktop PowerBI report, which was very slow & often failed to load. Working with ~300k rows per table I attempted to shift some of the processing to the cloud; I've written queries to provide aggregation to minimise the workload in PowerBI. These work perfectly in the "preview" (& indeed show all of the data required- aggregated).


When I attempt to load the same query, however, I am back to a perpetual "Creating connection in model..." load screen.

 

Edit: I have attempted to perform this both with the Business Central connector & the OData Feed with the same result.

 

Any suggestions or pointers would be greatly appreciated.

 

Hamish

1 ACCEPTED SOLUTION
HamishSwyft
Frequent Visitor

Update: (apparently) fixed by rolling back to the August release of Power BI as per this thread 

View solution in original post

1 REPLY 1
HamishSwyft
Frequent Visitor

Update: (apparently) fixed by rolling back to the August release of Power BI as per this thread 

Helpful resources

Announcements
PBI Sept Update Carousel

Power BI September 2023 Update

Take a look at the September 2023 Power BI update to learn more.

Learn Live

Learn Live: Event Series

Join Microsoft Reactor and learn from developers.

Dashboard in a day with date

Exclusive opportunity for Women!

Join us for a free, hands-on Microsoft workshop led by women trainers for women where you will learn how to build a Dashboard in a Day!

MPPC 2023 PBI Carousel

Power Platform Conference-Power BI and Fabric Sessions

Join us Oct 1 - 6 in Las Vegas for the Microsoft Power Platform Conference.