Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Find everything you need to get certified on Fabric—skills challenges, live sessions, exam prep, role guidance, and more. Get started

Power BI Dashboard - Formulas disappeared from tiles

Hi Team,

 

I am having an issue with one of our dashboards on Power BI Service.

 

We have 4 matrix visuals pinned to our dashboard which use measures via formulas to show custom titles, and conditional formatting on the values within the tile on the dashboard. This was working on Friday the 5th of July 2024, however, when I came into work on Monday the titles and conditional formatting had disappeared from all 4 Matrix visuals.

 

These matrices come from 3 different Power BI Service reports. All matrices use data groups and a single measure to show the values in the visual. I also have line charts on the dashboard which also use custom titles via measures entered into the formula option for the title. The line charts all show the custom title on the dashboard.

 

I have tried to research on the Fabric Community website to see if anyone else had recently has posted a similar issue with no luck.

 

I also have tried the following tests as suggested in older posts that I found:

  • I confirmed that we are using the latest version of Power BI Desktop June 2024. This had not changed between Friday and Monday. I was using the June 2024 version on Friday when the matrix visual was showing the title and conditional formatting.
  • I have tried to use another browser to see if the issue still occurs. It does.
  • I have cleared the cache in my web browser, and we are using a version of Microsoft Edge that is later than 120 as suggest in one post.
  • I have changed the visual type to a table and then pinned it again to the dashboard and could see the title and the conditional formatting in the tiles.
  • I re-created the matrix visual from scratch to see if that would then show the title and conditional formatting and pinned this new visual to the dashboard to see if this would show the title and conditional formatting. It did not.
  • The title and conditional formatting do show in the tile on the dashboard if not using a formula/measure (i.e. when using the default settings in Power BI Desktop such as manually entering the title and formatting each individual measure).
  • I can confirm that the measure that we are using is a string as I've seen posts that suggest that when using formulas/measures for dashboards that it must be a string.
  • I then tested to see if this was occurring on another workspace, and it is occurring on all our development workspaces including our production app.

 

It seems that it is an issue with the matrix when using formula/measures to display the titles and conditional formatting.

 

I have also noticed that when adding a title to an image and trying to deploy it to the service, does not allow me to pin the image to the dashboard. I was going to use this as a workaround in order to be able to see the date in the dashboard without having to do this within the matrix visual. But this is a side issue and not my main concern.

 

Any help in resolving this issue would be greatly appreciated.

 

Thanks.

Status: Delivered

Hi @cheriebon1614 

Based on feedback from PG, the issue has been fixed, please verify in Service.

 

Best Regards,
Community Support Team _ Ailsa Tao

Comments
psublase
Regular Visitor

I was just going to post this same issue.  The Title is not showing for pinned visuals if we are using a measure for the Title name.

v-yetao1-msft
Community Support
Status changed to: Accepted

Hi  @cheriebon1614 

We have seen on the internal platform that other engineers have reported this issue and submitted it. 

The engineers on the product team are now aware and will do their best to resolve the issue. I will update here if there is any progress, so please be patient!

 

Best Regards,
Community Support Team _ Ailsa Tao

v-yetao1-msft
Community Support
Status changed to: Delivered

Hi @cheriebon1614 

Based on feedback from PG, the issue has been fixed, please verify in Service.

 

Best Regards,
Community Support Team _ Ailsa Tao