Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

The ultimate Microsoft Fabric, Power BI, Azure AI & SQL learning event! Join us in Las Vegas from March 26-28, 2024. Use code MSCUST for a $100 discount. Register Now

Reply
thomma
Frequent Visitor

Shared report link not loading in mobile browser (Safari)

I'm sharing reports with external guest user giving them a pro license in our Azure portal and giving them access. Most users can acces the report in their mobile browser (not using the app because they don't have a work mail) by loging into their account. The problem is that for some reason a few users are not prompted to log in to their account when they open the link in their browser (Safari). When they load the link they only see the Power BI logo loading, there's no window appearing to log in. Are there any known problems for some (mobile) browsers why this isn't working? Might it be related to certain browsers setting or cookies?

 

Thanks in advance!

1 ACCEPTED SOLUTION

Short update: Tried different cookie settings and allowing pop ups, problem still persisted. Turned out the user had disabled IOS updates. Updated IOS to the latest version and everything works fine now. 

View solution in original post

3 REPLIES 3
ibarrau
Super User
Super User

Hi. I don't think we might know if there is any issue with Safari. There is no known issue about that. You can read those in here: https://learn.microsoft.com/en-us/power-bi/troubleshoot/known-issues/power-bi-known-issues

The only thing I can think about is that if you restrict a lot of the browser options like third party cookies, then some cloud tools might not work properly. That's no something about safari, any browser can restrict options for websites like that.

I hope that helps,


If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Happy to help!

LaDataWeb Blog

Short update: Tried different cookie settings and allowing pop ups, problem still persisted. Turned out the user had disabled IOS updates. Updated IOS to the latest version and everything works fine now. 

Alright, thanks for clarifying. I'll look into it.

Helpful resources

Announcements
Fabric Community Conference

Microsoft Fabric Community Conference

Join us at our first-ever Microsoft Fabric Community Conference, March 26-28, 2024 in Las Vegas with 100+ sessions by community experts and Microsoft engineering.

February 2024 Update Carousel

Power BI Monthly Update - February 2024

Check out the February 2024 Power BI update to learn about new features.

Fabric Career Hub

Microsoft Fabric Career Hub

Explore career paths and learn resources in Fabric.

Fabric Partner Community

Microsoft Fabric Partner Community

Engage with the Fabric engineering team, hear of product updates, business opportunities, and resources in the Fabric Partner Community.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors