Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Find everything you need to get certified on Fabric—skills challenges, live sessions, exam prep, role guidance, and more. Get started

Reply
arohret
Frequent Visitor

Power BI Service Subscription Not Showing Correct Colors

I have a daily scheduled report out of Power BI service. On the Power BI service itself the colors look correct however when the email gets delivered (with the .png file) to my work email (outlook), the colors are off. Has anyone experienced this issue and if so how did you fix it? I also did a test just to myself as a new subscription and the same issue occurred. Any help would be appreciated.

 

Correct Colors

arohret_0-1638827874203.png

 

Incorrect Colors from .png file that was attached to email

arohret_1-1638827927879.png

 

1 ACCEPTED SOLUTION
arohret
Frequent Visitor

Posting the solution that worked for me.

 

1. Saved a Custom Theme from the source report

2. Uploaded said custom theme to the dashboard in question having issues.

3. Re-pinned the visuals to the dashboard and chose the use destination theme when pinning the visuals.

 

Still not sure what caused this issue but it seems to have fixed the issues with the colors I had.

View solution in original post

12 REPLIES 12
arohret
Frequent Visitor

Posting the solution that worked for me.

 

1. Saved a Custom Theme from the source report

2. Uploaded said custom theme to the dashboard in question having issues.

3. Re-pinned the visuals to the dashboard and chose the use destination theme when pinning the visuals.

 

Still not sure what caused this issue but it seems to have fixed the issues with the colors I had.

v-yanjiang-msft
Community Support
Community Support

Hi @arohret ,

According to my research, some similar issues have been reported internally, so stay tuned.ICM: 278154708

 

In the latest update of this ICM, the engineers are still working to investigate on this issue.

 

I will update here once I get any information.

 

Best Regards,
Community Support Team _ kalyj

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

JSpradlin
Advocate I
Advocate I

I am encountering the same issue. My company has strict color guidelines, and has custom Power BI themes for this purpose, so it's a little concerning when the email subscription comes in with pink/salmon colored bars in the visual. Both the desktop and the service display the visuals fine. This only occurs in the .PNG preview that is send to subscribers.

 

Desktop Version: 2.97.868.0 (Sept 2021) I created the reports towards the beginning of this year, but they have been recently edited/changed on this version.

 

PNG in email (incorrect): 

JSpradlin_0-1639060557498.png

 

Actual Dashboard (correct):

JSpradlin_1-1639060615427.png

 

 

Did you submit a help desk ticket at all to Microsoft for this? I tried reuploading the report and tried a test to myself and I still have the same issue. The odd thing is I have other subscribed publications, with the same color scheme, that is still coming through just fine. I did notice that if I pin the live page and not the image the colors in preview seem to work.

I have not created a ticket to Microsoft yet. I've had this issue for a couple weeks, but just started searching up the issue today. I've repinned the tiles to the dashboard, as well as reuploaded the pbix files, and nothing changes for me. My subscription is coming from the app. I just sent a test subscription to myself from the same dashboard from within the workspace instead of the "app," and even though I still had the page open in the browser, the PNG came through with the same incorrect colors. It's like Microsoft's behind-the-scenes render of the dashboard is not adhering to the theme.

 

Unfortunately I don't have the option of pinning the live page, as this subscription is from a dashboard, not an individual report.

JSpradlin_0-1639061276279.png

 



Anand24
Super User
Super User

Hi @arohret ,

Seems to be a bug since this is not an expected behavior whatsoever.

You can raise a ticket with Microsoft Support team using this link and they can provide dedicated support for the issue.

PBI_SuperUser_Rank@1x.png  

Give a Thumbs Up if this post helped you in any way and Mark This Post as Solution if it solved your query !!!

Proud To Be a Super User !!!
LinkedIn

 

nitishsh91
Solution Supplier
Solution Supplier

Please can you try installing the latest version and give it a go. I am using the latest version of PowerBI Desktop and it works on it.

I am not sure this is the issue. On the service the color scheme is fine and I have the current Power BI Desktop version now already installed. I should not have to reupload the report to fix this issue.

Sounds strange as the default color schemes work fine for me on reports and also on subscription

It is not a default theme however. The colors I am using or specific and need to be kept. This has not been an issue up until the last couple of weeks.

nitishsh91
Solution Supplier
Solution Supplier

What version of powerbi desktop did you use to create/publish the report?

I do not know for sure but it was created back in May. So I believe the version was roughly 2.93.641.0

Helpful resources

Announcements
July 2024 Power BI Update

Power BI Monthly Update - July 2024

Check out the July 2024 Power BI update to learn about new features.

PBI_Carousel_NL_June

Fabric Community Update - June 2024

Get the latest Fabric updates from Build 2024, key Skills Challenge voucher deadlines, top blogs, forum posts, and product ideas.