Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

The ultimate Microsoft Fabric, Power BI, Azure AI & SQL learning event! Join us in Las Vegas from March 26-28, 2024. Use code MSCUST for a $100 discount. Register Now

Reply
Tishchenko
Continued Contributor
Continued Contributor

Last biuld 13.0.1100.319 - new problem in matrix with KPI

before 13.0.1100.319

1.png2.png

and now my KPI is broken in service Cat Mad  show -1, 0, 1 instead "red", "yellow", "green" circle

7 REPLIES 7
Matusa69
New Member

Hi Tishchenko, source SSAS DB is a Tabular? Which is the Compatibility Level? 1100, 1103 or greater?

 

Many thanks

A.

 

Tishchenko
Continued Contributor
Continued Contributor

Hi @Matusa69! Dataset was builded in Excel 2016 (tool that support KPI creation) using PowerQuery. Then, PowerPivot model was imported to Power BI Desktop and then published to the service PowerBI.com

 

P.S. so much hope that in the near future PowerBI Disktop can create KPI 😉

 

djnww
Impactful Individual
Impactful Individual

Have you lodged this issue with the PowerBI team ?

I have logged the same issue with the support (PRO) last Friday. And so far I have heard nothing back. So much for an 8 business hours SLA!!!

 

So I submited it again this time through the free support, and mentioning the fact that I have submited a support ticked before (plus quoting the ticket id).

 

Whle I appreciate that bugs might arise from time to time, I am not impressed with the lethargy from the support team in coming back to me.

 

Regards,

P.

 

 

I am eexperiencing the same issue. My Power BI report is based on a on-premise SSAS Tabular model in SQL 2012 SP2. Compatibility level is set to SQL 2012 SP1.

I managed to fix the issue.

 

In my case, the visualisation (table) that was experiencing the problem was "broken beyond repair". No matter if I tried removing all fields and re-adding them, the problem persisted.

 

However, if I added a new table, the KPI indicators would work. Now it is worth mentioned that I made such tests using the web designer -- not the desktop. So I don't if trying to recreate the table through PBI desktop would work, or if I would experience the same issue. Perhaps it could be a bug in Power BI Desktop?

cwayne758
Helper IV
Helper IV

This happens to me too! Except instead of KPIs, I have flag field columns that say whether a record is in "This Month" -- True or False.

 

The service changes True to -1, False to 0.

 

Very annoying

Helpful resources

Announcements
Fabric Community Conference

Microsoft Fabric Community Conference

Join us at our first-ever Microsoft Fabric Community Conference, March 26-28, 2024 in Las Vegas with 100+ sessions by community experts and Microsoft engineering.

February 2024 Update Carousel

Power BI Monthly Update - February 2024

Check out the February 2024 Power BI update to learn about new features.

Fabric Career Hub

Microsoft Fabric Career Hub

Explore career paths and learn resources in Fabric.

Fabric Partner Community

Microsoft Fabric Partner Community

Engage with the Fabric engineering team, hear of product updates, business opportunities, and resources in the Fabric Partner Community.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors