Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Earn a 50% discount on the DP-600 certification exam by completing the Fabric 30 Days to Learn It challenge.

Reply
SwethaVitta
Frequent Visitor

Error configuring the Power BI Analysis Services Connector

Hi All,

 

I am tring to connect Microsoft analysis services in Power BI. but i am  getting below error 

Unable to connect: We encountered an error while trying to connect to in-bisqlvm001. Details: "Username needs to include a domain. Please use the format user@domain or domain\user and try again."Hide details

Activity ID:bf7a4081-ec40-3b18-e5a4-e02150860320
Request ID:d7df8725-fd67-4ee9-ac69-86cabb661824
Cluster URI:https://wabi-us-north-central-redirect.analysis.windows.net
Status code:400
Error Code:DM_GWPipeline_Gateway_BadUsernameFormat
Time:Mon Jan 02 2017 10:25:17 GMT+0530 (India Standard Time)
Version:13.0.1700.872

MSAS.png

Thanks,

Swetha.

8 REPLIES 8
tringuyenminh92
Memorable Member
Memorable Member

Hi @SwethaVitta,

 

You are using AS connector, did you try to remove and install enterprise gateway and configure? Cause AS connector ran out of serivce.

Thanks @tringuyenminh92 the issue got resloved i used server name as domain.

 

 

Anonymous
Not applicable

Could you please show me how do you solve this issue. I  am also getting same error while connecting to SQL server

tringuyenminh92
Memorable Member
Memorable Member

Hi @SwethaVitta,

 

As error message, you need to indicate the server name/server ip. If you have multiple SSAS instance, you need specify instance name. something like: servername or servername\instancenameofssas (my ssas server is: GA928615EB)

 

And you should try your usename with: domain\username (e.g: GA\pbix - my domain is GA, user: pbix)

 

Screenshot 2017-01-02 21.10.43.pngScreenshot 2017-01-02 21.10.54.png

 

 

And one thing that for another topics similar to gateway or configure concern, you could post in Desktop or Service area instead of Feedback area.Smiley Very Happy

Hi @tringuyenminh92,

 

Thanks for reply. but i tried all the combinations what you mentioned in this case my machine name is in-bisqlvm001 where my ssas is installed and i have only  one instance. i am still getting the same error. is there any thing i need to configure apart from these.

 

Thanks,

Swetha

Hi @SwethaVitta,

 

Did you provide domain in the username input? Cause it needs domain\username for SSAS sources. As my observation, you are using vm, did you configure domain for your vm?

Yes i gave domain name as domain\Administrator @tringuyenminh92

yes i installed ssas in vm and all my machines are in same domain

Helpful resources

Announcements
LearnSurvey

Fabric certifications survey

Certification feedback opportunity for the community.

PBI_APRIL_CAROUSEL1

Power BI Monthly Update - April 2024

Check out the April 2024 Power BI update to learn about new features.

April Fabric Community Update

Fabric Community Update - April 2024

Find out what's new and trending in the Fabric Community.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors