Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Find everything you need to get certified on Fabric—skills challenges, live sessions, exam prep, role guidance, and more. Get started

Reply
ebianco
Helper II
Helper II

Dashboard tiles not showing values

I developed a data model using SSAS Tabular, and then created a Power BI report through live connection to it.
Published report to online service and created a number of dashboards by pinning tiles from the different pages of the report.
Dataset refresh is done through an on-prem gateway.
With that context, here's the issue I have and need help with: suddenly (and randomly) for some users the dashboard tiles stop showing values...they remain empty only displaying Power BI's logo. Issue happens both in web and mobile app. However other users do see the dashboards correctly.
Appreciate any assistance / guidance anyone can provide.
2 ACCEPTED SOLUTIONS
v-qiuyu-msft
Community Support
Community Support

Hi @ebianco,

 

I got the information that the fix is deployed, can you test again to check if the issue is gone now? 

 

Best Regards,
Qiuyun Yu 

Community Support Team _ Qiuyun Yu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

ebianco
Helper II
Helper II

The issue is resolved. 

 

Thanks for your support.  

 

Esteban

View solution in original post

11 REPLIES 11
diegoEick
New Member

Worth noting here that we had the same problem using a report connected to Azure Analysis Service.

The solution for our case was to set the correct permissions on the PBI dataset, granting Read and Share for the users.

 

Diego Eick Moreira

MIcrosoft Specialist

 

v-qiuyu-msft
Community Support
Community Support

Hi @tmaceac

 

The fix should be apply to all productions now. Regarding issue, please post a new thread with detail information. 

 

@ebianco Glad to hear the issue is solved. I will close this thread. 

 

Best Regards,
Qiuyun Yu 

Community Support Team _ Qiuyun Yu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
tmaceac
New Member

When will this fix be released to everyone. We are experiencing similar, if not the same, issue.

ebianco
Helper II
Helper II

The issue is resolved. 

 

Thanks for your support.  

 

Esteban

v-qiuyu-msft
Community Support
Community Support

Hi @ebianco,

 

I got the information that the fix is deployed, can you test again to check if the issue is gone now? 

 

Best Regards,
Qiuyun Yu 

Community Support Team _ Qiuyun Yu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
ebianco
Helper II
Helper II

Vicky_Song
Impactful Individual
Impactful Individual

 
v-qiuyu-msft
Community Support
Community Support

Hi @ebianco,

 

I find the same issue reported internally: CRI 49548534. Also you can see it from the support site: 

 

q4.PNG

 

Best Regards,
Qiuyun Yu 

Community Support Team _ Qiuyun Yu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
v-qiuyu-msft
Community Support
Community Support

Hi @ebianco,

 

You can upload the .saz file to your OneDrive or Dropbox and share the link here. 

 

Best Regards,
Qiuyun Yu 

Community Support Team _ Qiuyun Yu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
ebianco
Helper II
Helper II

Hi @v-qiuyu-msft,

 

Thanks for your reply. Here are the answers to your questions:

 

1. It happens only to users that consume the dashboard through the application that I published. It never happend to me as owner of the app workspace/dashboards. All users are internal to my organization with Power BI Pro user license. I found that if I add users, experiencing this issue, to the app workspace as members the issue seems to be resolved ... however this is not the experience we are looking for with this particular app/dashboard. I'm the owner of the app workspace and publish the app defining access rights to the app itself. The dashboards/reports within the app are read-only for those users.

 

2. We do have RLS setting in Tabular. The way we manage it is with AD Groups, the roles in the data model are defined for a number of AD Groups, and then we admin users in/out of those groups depending what we want them to see. I tried with users being in different AD Groups, having the same issue of tiles not showing values.

 

3. I run Fiddler and created the saz file. Howwever don't know how to share it with you... any email I can send it to?

 

I'm also adding two screen captures: 1) from my iPhone showing the dashboard data is refreshed by tiles have no info in them; 2) from my computer showing an endless Refreshing Data process on the top left of the screen without showing any data in the tiles.

 

Thanks for your support

Esteban

 

iOS Mobile App Refreshed.PNGWeb Refreshing Data - Dashboard Data.PNG

v-qiuyu-msft
Community Support
Community Support

Hi @ebianco,

 

1. Does the issue happen to the dashboard owner or shared user(internal user or external user?)? 

2. If happens to the shared user, does this user has RLS setting on SSAS tabular side? 

3. Please use Fiddler to capture the trace and share .saz file with us follow this: http://docs.telerik.com/platform/knowledge-base/how-to/how-to-capture-fiddler-trace

 

Best Regards,
Qiuyun Yu 

Community Support Team _ Qiuyun Yu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Helpful resources

Announcements
July 2024 Power BI Update

Power BI Monthly Update - July 2024

Check out the July 2024 Power BI update to learn about new features.

July Newsletter

Fabric Community Update - July 2024

Find out what's new and trending in the Fabric Community.