Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Find everything you need to get certified on Fabric—skills challenges, live sessions, exam prep, role guidance, and more. Get started

Reply
CDavies
Resolver I
Resolver I

Returning Images via the API using Path rather than ID

Hi

 

I have some image assets stored in a report server folder which work correctly in dashboards using the following api reference:

 

https://MyUrl/PBIReports/api/v2.0/Resources(c7ba28cc-60be-4a0c-a49a-c7b17b7d62d4)/Content/$value

 

However I need to be able to use these image assets in a dashboard by using the path method rather than the Id method.  According to the documentation I should be able to use this:

 

https://MyUrl/PBIReports/api/v2.0/Resources(path='/MyPath/Text-Blue.png')

 

Unfortunately this returns an error:

 

{
  "@odata.context":"https://MyUrl/PBIReports/api/v2.0/$metadata#Resources/$entity","Id":"c7ba28cc-60be-4a0c-a49a-c7b17b7d62d4","Name":"Text-Blue.png","Description":null,"Path":"/MyPath/Text-Blue.png","Type":"Resource","Hidden":false,"Size":2740,"ModifiedBy":"MyLogin","ModifiedDate":"2019-04-16T10:51:41.853+01:00","CreatedBy":"MyLogin","CreatedDate":"2019-04-16T10:51:41.853+01:00","ParentFolderId":"dd5509b6-8794-4d7e-97f7-b9781536b785","IsFavorite":false,"Roles":[
    
  ],"ContentType":"image/png","Content":""
}

 

The error message suggests that the syntax is correct as the Id in the error is the same one when I use the ID method but it isn't displaying the image.

 

Any ideas on what I'm missing?

Many thanks

 

PBIRS: Jan2020 | Desktop Jan 2020

1 ACCEPTED SOLUTION
d_gosbell
Super User
Super User

This was a bug that was introduced recently. I was told by a contact at Microsoft that this had been fixed but I just double checked the recent May 2020 release and this is still happening. I looks like the GET against the /Resources works with path= to get the metadata, but when you add /Content/$value, then it breaks. 

 

I did just find one work around, you can use the WebService endpoint instead of the Portal's REST API and use a request like the following:

 

https://MyUrl/reportserver?/MyPath/Text-Blue.png&rs:Command=GetResourceContents

 

View solution in original post

2 REPLIES 2
d_gosbell
Super User
Super User

This was a bug that was introduced recently. I was told by a contact at Microsoft that this had been fixed but I just double checked the recent May 2020 release and this is still happening. I looks like the GET against the /Resources works with path= to get the metadata, but when you add /Content/$value, then it breaks. 

 

I did just find one work around, you can use the WebService endpoint instead of the Portal's REST API and use a request like the following:

 

https://MyUrl/reportserver?/MyPath/Text-Blue.png&rs:Command=GetResourceContents

 

Perfect Darren, the web service end point works.  

 

Shall I raise a bug?

 

Many thanks.

Helpful resources

Announcements
July 2024 Power BI Update

Power BI Monthly Update - July 2024

Check out the July 2024 Power BI update to learn about new features.

PBI_Carousel_NL_June

Fabric Community Update - June 2024

Get the latest Fabric updates from Build 2024, key Skills Challenge voucher deadlines, top blogs, forum posts, and product ideas.