Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Earn a 50% discount on the DP-600 certification exam by completing the Fabric 30 Days to Learn It challenge.

Visual "Text Filter" by Microsoft, Power BI Service is not working.

Gentlemen, I am using Microsoft's 'Text Filter" visual, and when publishing it in the Power BI Service, it is becoming impossible to use the search. In Power BI Desktop, it works smoothly. Below are images for help.

 

In Service:

cozcaio_0-1702240581014.png

 

In Desktop:

cozcaio_1-1702240616390.png

 

Status: Accepted

Hi @cozcaio ,

 

This issue has been resolved, please try.

 

Best regards.
Community Support Team_Scott Chang

Comments
v-tianyich-msft
Community Support
Status changed to: Investigating

Hi @cozcaio ,

 

I was not able to reproduce your problem on my end, make sure you are using the latest version of Desktop and Visual. or clear your browser cache and try again. If you still have problems, please provide more information.

vtianyichmsft_0-1702273551973.png

 

Best regards,
Community Support Team_ Scott Chang

 

syko00
New Member

Hello,

 

I confirm having the same issue since more than one week.

 

Power Bi Desktop 

syko00_0-1702283964899.png

syko00_1-1702283978888.png

 

Power BI service

syko00_2-1702284008948.png

 

Could you help out ?

It seems as it isn't reckonized anymore.

 

Best Regards,

Michael

 

cozcaio
New Member

Hi my brothers,

I'm using the latest version, before posting I downloaded another version of Power BI, removed the visual and tried again.

 

Feedback Type:
Frown (Error)

Timestamp:
2023-12-11T11:19:18.2703928Z

Local Time:
2023-12-11T08:19:18.2703928-03:00

Session ID:
ba9d7ffe-0d94-44f6-9340-cab072a74933

Release:
November 2023

Product Version:
2.123.742.0 (23.11) (x64)

OS Version:
Microsoft Windows NT 10.0.22621.0 (x64 pt-BR)

CLR Version:
4.8 or later [Release Number = 533320]

Peak Virtual Memory:
70.8 GB

Private Memory:
584 MB

Peak Working Set:
1.17 GB

IE Version:
11.1.22621.0

User ID:
b8df34ec-61d1-4875-90e9-13d084842265

Workbook Package Info:
1* - pt-BR, Query Groups: 0, fastCombine: Disabled, runBackgroundAnalysis: False.

Telemetry Enabled:
True

Snapshot Trace Logs:
C:\Users\cozca\Microsoft\Power BI Desktop Store App\FrownSnapShotbefc5426-0e82-44e2-a6c5-729495bc2e5c.zip

Model Default Mode:
Empty

Model Version:
PowerBI_V1

Performance Trace Logs:
C:\Users\cozca\Microsoft\Power BI Desktop Store App\PerformanceTraces.zip

Enabled Preview Features:
PBI_enhancedTooltips
PBI_sparklines
PBI_scorecardVisual
PBI_NlToDax
PBI_fieldParametersSuperSwitch
PBI_setLabelOnExportPdf
PBI_dynamicFormatString
PBI_oneDriveSave
PBI_oneDriveShare
PBI_newCard
PBI_buttonSlicerAuthoring

Disabled Preview Features:
PBI_shapeMapVisualEnabled
PBI_SpanishLinguisticsEnabled
PBI_qnaLiveConnect
PBI_b2bExternalDatasetSharing
PBI_angularRls
PBI_onObject
PBI_backstageUI
PBI_gitIntegration
PBI_modelExplorer
PBI_daxQueryView
PBI_aiNarrativesVisual
PBI_qnaImproveLsdlCopilot

Disabled DirectQuery Options:
TreatHanaAsRelationalSource

Cloud:
GlobalCloud

DPI Scale:
200%

Supported Services:
Power BI

Formulas:


section Section1;

cozcaio
New Member

Hi @v-tianyich-msft, i have the latest version, which I even downloaded yesterday... and in Power BI Service, I pressed the CTRL + F5 key combinations in the browser. I posted a comment and it ended up not appearing. I'm sorry if I posted something twice

 

Follow details

 

cozcaio_0-1702294400460.png

 

v-tianyich-msft
Community Support

Hi @syko00 @cozcaio ,

 

Based on the information you provided, it seems that it is an empty data model, try connecting using import.

 

Best regards,
Community Support Team_ Scott Chang

caiosamaral
Regular Visitor

I'm also experiencing the same issue and my dashboards were not updated recently 😕

syko00
New Member

Hello,

 

The date model isn't empty.

It's been used for years now without any changes done to it.

There is something which changed on PowerBI Service a few weeks ago making it not working anymore.

In PowerBi Desktop using the same data model, it works fine.

But once it is in PowerBi Service, we have the screen showed above.

 

Could you check what has changed giving this effect ?

From what I see, there are more and more users having this issue.

 

Cheers,

Michael

v-tianyich-msft
Community Support

Hi @syko00 ,

 

Could you provide a sample pbix? (Please be careful not to include sensitive information)

 

Best regards,
Community Support Team_ Scott Chang

 

cozcaio
New Member

Hi, @v-tianyich-msft 

I tested it with a new file

 

I didn't find an option to attach it here on the forum, here's a link from my domain with the file.

 

http://shsdobrasil.com.br/caio/test_textfilter.pbix

 

Please use "http" 

 

 

v-tianyich-msft
Community Support

Hi @cozcaio ,

 

I used your pbix file and it works fine on service.

vtianyichmsft_0-1702431911720.png

 

Best regards,
Community Support Team_ Scott Chang