Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Find everything you need to get certified on Fabric—skills challenges, live sessions, exam prep, role guidance, and more. Get started

Power BI New Card Visual - Shadow & Acccent bar are displaying in Service even though turned off

I have accent bars and Shadow turned off for my cards - using New Card Visual.

In Desktop:

mostvp123_2-1697535895092.png

mostvp123_3-1697538403909.png


In Service:

mostvp123_1-1697535877014.png

 

This has broken a ton of my reports. I've already tried republishing to no avail.

Edit: Seems if I edit the report directly in the Service, and republish my App, I can fix the issue temporarily. But the issue with publishing from Desktop still remains.

Status: Delivered

Hi all,

 

This issue has been fixed, please check and retry it. Thanks!

 

 

Best regards.
Community Support Team_Caitlyn

Comments
v-yetao1-msft
Community Support

Hi  @mostvp123 

What are the tenants in your area? I tried to restore the scenario you mentioned but failed . My data is stored in UK South (London) .

 

Best Regards,
Community Support Team _ Ailsa Tao

AlexanderKais
Helper I

Same Problem. New Card Visual shows in power bi service shadow and accent bar - in desktop not. Its not activated!

 

Germany Western Europe.

v-yetao1-msft
Community Support
Status changed to: Accepted

Hi  @mostvp123 

It’s a known issue . The engineers are actively working on this issue and I will come back with an update if there is any progress.

 

Best Regards,
Community Support Team _ Ailsa Tao

mbahonen
Helper II

I'm having the opposite problem as the OP. When I publish the new card to the service the accent, shadow and backgroun attributes are turned off. 

MichaelMcB
Regular Visitor

Ive noticed the have the same issue too. I did try and replcicate on a new report and it worked, but cant get the existing one working.

v-xiaoyan-msft
Community Support
Status changed to: Delivered

Hi all,

 

This issue has been fixed, please check and retry it. Thanks!

 

 

Best regards.
Community Support Team_Caitlyn

liz72
Advocate I

Excellent. Thank you. All working as expected now.