Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

The ultimate Microsoft Fabric, Power BI, Azure AI & SQL learning event! Join us in Las Vegas from March 26-28, 2024. Use code MSCUST for a $100 discount. Register Now

Image URL issue - not working at slicers

Hello all,

I have an issue with Power BI with displaying Image URL - simply, it is not working for slicers.
For *.jpg or *.png (small) images I created a function used base64 and I used the function to receive a column with the data. You can also see that the data category is the Image URL. 

 

 

MFMF_0-1650358689394.png

 

MFMF_1-1650356790686.png

 

I use exactly the same field for tables and sliders (jpg images or png images), but I am able to see them only in tables. In slicers I didn't find any possibility how to see the pictures. Can you please give advise me?

 

MFMF_2-1650358146546.png

 

I am using Power BI Desctop version: 2.103.881.0 64-bit (March 2022)

Status: Investigating

Hi , @MFMF 

I tested the scenario you describe, put the field containing the image URL into the slicer and everything looks fine . Can your corresponding URL be opened on the web page normally ?

Ailsamsft_0-1650432719963.pngAilsamsft_1-1650432738681.png

Best Regards,
Community Support Team _ Ailsa Tao

 

Comments
v-yetao1-msft
Community Support
Status changed to: Investigating

Hi , @MFMF 

I tested the scenario you describe, put the field containing the image URL into the slicer and everything looks fine . Can your corresponding URL be opened on the web page normally ?

Ailsamsft_0-1650432719963.pngAilsamsft_1-1650432738681.png

Best Regards,
Community Support Team _ Ailsa Tao

 

MFMF
Regular Visitor

Hi,

I think there has been a misunderstanding here. You are using https address (which is also no issue to show on my side) and I am using images base64 transformation - my images are not stored as a https address.

I cannot show you the example of images because the lenght is 24000 characters and there it is limited to 20000. But my pictures start like: data:image/png;base64, following by code itself (you can see it on pictures above)

Best regards,
MFMF

Anonymous
Not applicable

Hello, any Updates? I've got the same issue.