Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Find everything you need to get certified on Fabric—skills challenges, live sessions, exam prep, role guidance, and more. Get started

Reply
vivien57
Helper IV
Helper IV

Issue - Deployment pipeline and folders don't work together?

Hello everyone,

The situation is as follows: I have a workspace with DEV with many elements and I have a UAT workspace that is Empty.

Workspace DEV

vivien57_0-1717491784292.png


Workspace UAT 

vivien57_1-1717491784299.png

 

In this scenario, I only want to deploy my Warehouse item, named “Staging”, which is located here in DEV's environment.


vivien57_2-1717491831639.png

 

I go to my deployment pipeline and select only “Staging” and deploy.

 

vivien57_3-1717491886092.png

 

vivien57_4-1717491904063.png

Deployment successfully completed

 

vivien57_5-1717491933959.png

 

When I run a compare directly, it tells me that there are already differences between the two Staging DBs (even though I've just deployed and made no changes to DEV's Staging DB in the meantime).

 

vivien57_6-1717491972119.png


Naively enough, I say to myself, let's try a new deployment to update the UAT with the DEV (even if I haven't made any changes).

 

vivien57_7-1717492029288.png

 

and then I encounter this error

 

vivien57_8-1717492049537.png

I'm confused, I don't understand...

When I go to the UAT workspace, the only strange thing I notice is that it has created the tree structure for me (Folder Staging) but has put DB Staging at the root (so the path is different from DEV's workspace)...

 

vivien57_9-1717492088618.png

 

Since the path is different, it considers the items to be different? And this would mean a bug between deployment pipelines and folders?

While waiting for your feedback, I'll do the test with a workspace without folders.


Thank you in advance for your feedback,

Vivien

5 REPLIES 5
vivien57
Helper IV
Helper IV

I've just done the test in a workspace in Folder, only with a DB Staging, and I don't get this error anymore.

vivien57_0-1717493934499.png

 




I still have changes detected, but I can repush every time.

This seems to confirm the bug between deployment pipelines and folders (because the pipeline doesn't necessarily place the objects in the same place).

if some of you could do the test or give me some feedback that would be great 🙂

Thank in advance

Hi @vivien57 
Thanks for using Fabric Community.
I tried to repro the same scenario and got the same issue. Below are the screenshots:

 

vnikhilanmsft_1-1717498670543.png


I have escalated this issue to our internal team. I will keep you posted regarding the updates.
Thanks

Hi @vivien57 
Apologies for the issue you have been facing. The internal team has confirmed that this behaviour is happening due to a bug. 
Hence I request you to create a support ticket, so that our engineering team can get a clear understanding regarding this issue. 
https://support.fabric.microsoft.com/en-US/support/
After creating the ticket please provide the details here for further tracking.

Thanks

Hi @vivien57 
We haven’t heard from you on the last response and was just checking back to see if you got a chance to create a support ticket. If yes please share the details here.
Thanks

Hello,

the ticket was created with this number

vivien57_0-1717999213491.png

have a nice day,

Vivien

 

Helpful resources

Announcements
FabricCarousel_June2024

Fabric Monthly Update - June 2024

Check out the June 2024 Fabric update to learn about new features.

PBI_Carousel_NL_June

Fabric Community Update - June 2024

Get the latest Fabric updates from Build 2024, key Skills Challenge voucher deadlines, top blogs, forum posts, and product ideas.