Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Find everything you need to get certified on Fabric—skills challenges, live sessions, exam prep, role guidance, and more. Get started

Reply
MaxBronder
Frequent Visitor

Always receiving "Unable to execute the SQL request" after 4min

Hi everyone,

 

In fabric warehouse I always receive "Unable to execute the SQL request" after 4min.
First I thought, it could maybe be an tempdb or in general memory issue. 

But the error came also for WAITFOR DELAY '00:05:00' comand, which doesnt compute anything.

MaxBronder_0-1695115145317.png

I assue there is some kind of time out setting, but it dont know where to change that and I couldn't find any help in the documentation.

So if someone faced a similar issue, pls help

 

Thank you

1 ACCEPTED SOLUTION

Hi everyone,

 

so I tried the solution provided by manoplaeli, but it didn't help.

But luckily, by now it seems, that the problem has solved itself. 

So currently it's working fine 🙂

Thx everyone

View solution in original post

6 REPLIES 6
v-gchenna-msft
Community Support
Community Support

Hi @MaxBronder , @manoplaeli 

Welcome to Microsoft Fabric platform and thanks for posting your question here.
As I understand that you are trying to execute queries in Fabric Warehouse, but facing issue when browser tab is ideal for couple of mins.

When I tried to repro the scenario, I am able to execute the query in Fabric Warehouse even after 1 hr of ideal period.


Could you please share in further details like what query you are trying to execute and region you are trying to use Fabric.

 

You may try the following steps and let us know.

1. Clear “Cookies and Cached data” of your browser.

2. Private Mode (New InPrivate Window).    

3. Try in different browser.

Hope this helps.

Hi @MaxBronder , @manoplaeli 

We haven’t heard from you on the last response and was just checking back to see if your query has been resolved. If you have any further queries please let us know.

Hi @MaxBronder ,

We haven’t heard from you on the last response and was just checking back to see if your query has been resolved. If you have any further queries please let us know.

Hi everyone,

 

so I tried the solution provided by manoplaeli, but it didn't help.

But luckily, by now it seems, that the problem has solved itself. 

So currently it's working fine 🙂

Thx everyone

Hi @MaxBronder ,

It was great to know that your problem got resolved . We expect you to keep using this forum and also motivate others to do that same . You can always help other community members by answering to their queries.

manoplaeli
Helper II
Helper II

Not sure it is the same as mine but I also get this screen when running the command. It apprear imediatly after run. So I close and re-open the warehose, then run it again and it works. I also see this happen in some of the instructure screen. I think this is something MS need to fix may be.

Helpful resources

Announcements
FabricCarousel_June2024

Fabric Monthly Update - June 2024

Check out the June 2024 Fabric update to learn about new features.

PBI_Carousel_NL_June

Fabric Community Update - June 2024

Get the latest Fabric updates from Build 2024, key Skills Challenge voucher deadlines, top blogs, forum posts, and product ideas.